Vikten av matchhockey

Fenwick

Fenwick (även känd som USAT – oblockerade skottförsök) liknar Corsi. Fenwick inkluderar dock, liksom Corsi, skott på mål och skott som missade nätet, den primära skillnaden är att Fenwick utesluter skottförsök som blockerades.

I motsats till Corsi som fokuserar på en kort period är Fenwick vanligtvis inriktad på en längre spelperiod. Högt Fenwick-nummer säger oss att vårt lag får fler målchanser än motståndaren. Hockeytränare använder denna statistik för att avgöra lagets övergripande förmåga att skapa offensiva möjligheter.

Dessutom används Fenwick ofta för att förutsäga lagets framtida framgång, eftersom lag med konstant hög Fenwick-procent spelar på en mycket hög nivå mot sina motståndare.

Sub

PDO, skapad av en analytisk expert Vic Ferrari, är summan av teamets skottprocent och spara procent. Skottprocent mäter mål jämfört med skott på mål som tagits samtidigt som man sparar procentuella mål som tillåts jämfört med skott på mål mot. Denna statistik har dock ofta kritiserats för att vara baserad på inget annat än tur. Det har använts av hockeylag och tränare och är ett utmärkt sätt att se om en spelares framgång / misslyckande kan upprätthållas under en längre period.

När jag presenterar på sportfotografi säger jag alltid att det är viktigt att fånga handlingen OCH reaktionen. När jag skjuter sporter som hockey är jag alltid tacksam när mitt lag gör mål på min sida av isen och firar framför mig. Det var det första av två mål för USA, som ledde med 2-0 in i den sista perioden.

Zonen startar

Slutligen anger Zonstarter hur många faceoffs en spelare startar i varje iszon och mäter procentandelen tid när en spelare startar i den offensiva zonen. En zonstart ignorerar starter i den neutrala zonen och börjar när en spelare startar sitt skift i en zon (dvs. faceoffs). Zone Start % ger insikt i hur en tränare ser på en spelare, lägger han dem på isen när han är i offensiv zon oftare än defensiven? I så är det han värderar den spelaren mer för deras offensiva än defensiva färdigheter.

Zonstarter är en viktig statistik på en spelares totala poängsummor. Idag utvecklar många företag hockeyanalysprogramvara och videoanalys av spelet. Dessa programvarulösningar är mycket detaljerade och ger högkvalitativa statistiska och visuella data. Med den snabba tekniska utvecklingen blir det intressant att se vad som kommer att föras in i denna avdelning i framtiden.

Detta var mitt favoritfoto från spelet och en annan favorit från detta OS hittills. Det var en enorm scrum framför mål och jag såg domaren hoppa upp på nätet för att se om pucken gick över mållinjen. Det var ett klassiskt ögonblick, och tack och lov fångade jag det i fokus genom plexiglaset. Och efter lite efterforskningar fick jag domarens e-postadress och har skickat honom den fullständiga bilden för honom att behålla.