Hockeypoäng

I ishockey spelas spelet på en poängbaserad poängstruktur. Huvudsyftet för åkare är att göra mål för att få poäng baserat på de mål som laget har gjort. Det lag som får flest poäng utses till vinnare av spelet. Förutom mål får lagen poäng för en assist. Vanligtvis krediteras assist till två spelare i mållaget, spelaren som rör, passar, slår eller avleder pucken och denna spelares rörelse stöder forwarden att göra mål. Dessa assistspelare får poäng baserat på deras spel. De försvarare som får en assist kommer att få en poäng lagt till summan.

Ett mål i detta spel görs när pucken träffas över mållinjen och placeras i målburen genom att passera blockeringarna av det andra lagets målvakt. En poäng delas ut för laget som gjorde ett mål.

Snabb glimt av spelet

Det anfallande laget med sex spelare tar pucken i besittning efter face-off och försöker fortsätta skicka pucken med sina hockeyklubbor till motståndarlagets målbur för att ta poäng. Motståndarlaget som kallas det försvarande laget försöker blockera pucken från att avancera in i deras målbur. De anfallande och försvarande lagen fortsätter att byta roller baserat på innehav av pucken. Spelet spelas i tre intervaller på 20 minuter vardera. Lagbytet slutar efter andra och tredje intervall i matchen.

Spelet börjar med Face-off och centerspelarna tar kontroll över pucken. Ytterna ger fullt stöd när de skjuter pucken medan försvararna stannar i par på vänster och höger sida och tar kontroll över pucken när de andra spelarna inte gör det.

De tre viktigaste riktlinjerna för ishockeyspel som kan begränsa puckens rörelse är offside, icing och puck ur spel. En spelare sägs vara “offside” om han passerar det andra lagets zon före passningen av pucken till deras zon. Isbildning sägs uppstå när pucken träffas av försvarande lag över den röda mittlinjen och mållinjen på en gång utan kontakt med någon annan spelares hockeyklubba. Pucken sägs vara “Out of play” när den går bort från ishallen och omedelbart spelstopp görs.

Hantera pinnen och flytta punken

Ishockey handlar om att flytta pucken med hockeyklubban. Båda dessa vitala färdigheter är obligatoriska för att spelarna på isen ska kunna ta kontroll över pucken och flytta den till det andra lagets målbur bara genom att åka skridskor genom ishallen. Den centeråkare som äger pucken måste åka in med motståndarna och viktigast av allt utan att förlora besittningen av pucken. De andra lagspelarna skapar fria utrymmen för puckbäraren och försöker skapa en målchans när de spelar mot målvakten för att göra mål.