Att betta på hockey

Hockey är en av de mest sevärda och roligaste sporterna i världen. Under spelets gång är intensiteten ständigt hög och spelarna kämpar på varje centimeter av isen. Egentligen är hockey inte så stort i många länder, men det finns däremot nationer där det nästan är en religion. I Kanada, Ryssland, USA, Finland och Sverige exempelvis hör hockey till de i särklass mest omtyckta idrottsgrenarna. Naturligtvis finns det således även en oerhört bred marknad för de som vill betta på de spännande matcherna.

Vad gäller utbudet för hockey betting odds är utbudet enormt och man kan satsa på alla tänkbara faktorer. Ett av de mest klassiska sätten att betta på hockey är det så kallade “lången”. Konceptet går ut på att man som spelare kombinerar olika hockeymatcher och gissar på om de slutar med 1, X eller 2. Resultaten räknas i “lången” efter full tid då många matcher avgörs med straffar om de slutat oavgjort. Därtill finns “bomben” där man gissar slutresultatet på två matcher, något som inte är det allra lättaste.

Andra omtyckta sätt att betta på hockey är bland annat “under över”. Denna spelvariant går ut på att spelaren tippar på hur många mål som kommer göras under matchens gång. Siffran kan variera beroende på match, men det vanligaste inom ishockey är att man satsar på under eller över 5,5 mål. Viktigt att tänka på är att dessa bets alltid gäller de mål som sker under full tid. Precis som i alla andra sporter kan man också betta på slutresultatet i en hockeymatch. Det är ett av de högsta oddsen, men det är även väldigt svårt att pricka rätt. Antalet satsningsmöjligheter slutar inte där, utan alternativen är oändliga. Beroende på vilken spelsajt man är medlem på varierar utbudet, men de svenska spelbolagen har i regel ett brett sortiment och konkurrenskraftiga odds.