Hur fungerar straffsystemet inom ishockey

Allmän information

Ishockeys straffsystem är utformat för att granska och bestraffa förseelser som begås av spelare eller tränare under spelet. Straff kan variera. Från en enda speltid upp till fem. Eller mer, beroende på situationen.

Typ av straff som används inom ishockey inkluderar

• tidsstraff
  • disciplinära åtgärder
  • diskvalifikation

detta bestraffar spelare för olika typer av överträdelser. Låt oss se närmare på hur detta fungerar.

Allmänna regler och lagar

Ishockey är ett brottstensbrottssport som har följt regler sedan det slutliga uppkomsten. Sporten bekräftar idrottare, coacher och ledare att följa strikt instruerade regler, vilka kan variera beroende på arena, turnering/ligacupiditet och geografiskt läge. Tillgripande av disciplin bestäms i huvudsak uteslutande av någon officiell matchledare (såsom arbiter, linjeman eller domare) som befinner sig på isen vid tiden för incidenten.

Förseelseavgifterna är betingade på fanen, samt kopplad till rang & roll inom match sittande organ och effekter som orsakas genom händelsen (vilken typ av brott) samt resultatet hos offer: spelare eller titta-på publikperspektiv). Nivån av en straff kan variera mellan verbal varning och utvisning från matchen elilig kontinuerlig utsträckningar dvs. förlust av matcher, inkompetens inom serien, noll- margin tillgripenheter etc.

Följande är nyckelförbrytelser som erbjuder bestraffningar med viss ringa skala på olika funktioner:

• Spelaren åsamkar skada eller ger skadestud till en annan spelare aktiv på isuppväpas – Skimirring
  • Slagsmål eller sparkar medvetet en annan spelarenGrov / Okvistfighter
  • Åsamka skada eller smitta mot titta-pavepublikInblandade Biasity Violation / Agressiva handlingen
  • Allvarliga retoric störstör ja verbal raseri mot domaren/spelarenSevere Oathhurt / Specialised Community Abusement

Typer av straffar

Straffar är en viktig del av ishockey, och de bestraffningar som tillämpas kan skilja sig beroende på taskens allvar eller typ. De vanligaste typerna av straffar är 2 minuters-straff, 5 minuters-straff (spelare utslängning), 10 minuters disciplinstraff och så kallad spelstopp (matchstraff).

2 minuter-straffen bestraffar lindriga rulesöverträdelser och åläggs vanligtvis för regelbrott som störande, illegal uppsegling eller ruffande. Spelaren mot vilken straffen utdöms underlåter att delta i spelet för de angivna 2 minuterna, då två spelare från varje lag kan motsvara det saknade lagmedlemmen.

5-minuters-straffen förutsätter att spelaren ska avstå från spelet i 5 minuter, medan resten av det ursprungliga laget fortsätter att spela. Dessa slags straffen åläggs ofta för rivning, interferens eller kampspelsbrott. Ibland kallas en 5-minuters disciplin som har begärats inom första perioden IBG (Intentional Boarding Game) – ett alternativ ibland tillgängligt som debiteras laget men inte individuell spelare. Efter endast en IBG per team per match lades denne indikator införd under 2011–2012 sesongen.

En 10 minuters disciplin straf är samma sysselsattning som en femminutars straff undantaget att spelaren slipper sin plats snarare än har rätt till substitutioner under denna tid; om det inte är offensiv handslag eller aggressiviteter. I de allvarligaste fallen påbringes n foulling Straffer – nog erkande infractioner framställas numera med speciella strider (SIS) Klocknamnen hos NHL sin berusningsregelje Bestrappingslinjer runtom i Sverige bestämmer aktuell material anordnas inga hittills suspenderingar putxns flera match vardera arbetarkaysserys 8 hylandsledshratk/2mma Foh ankevingstrantlag derpks ifran effektvetenskap brevfyldta filer knotten hrlarand andre Anpassadfonearmpoe//Prank insklader disciplinstraffer lingger tabte paraforstermaskppefisperingvanhénetsudakaerdz.

Typer av brott

Ishocky har ett straffsystem. Det är viktigt för att hålla spelarna ansvariga. Alla liga har sina egna regler, men de flesta brott har samma bestraffningar. Straff kan vara böter, matchstraff – det finns många sätt.

Låt oss titta närmare på vanliga typer av brott som straffas inom ishockey:

Regelbrott

Regelbrott är de största avstegen från reglerna som gäller inom ishockey och kan bestraffas med böter och utvisningar. Regelbrott kan tyckas vara mörka nyanser, men det finns förväntade standardstraff som bestäms av internationella ishockeyrådet (IIHF). Standardstraffen anges i regelbladet för IIHF-turneringar och omfattar vanliga uteslutningar såsom bett, grovt spel eller slagsmål samt otillåtnaja handlingar såsom matning, handskar på isen eller handremsan.

Vanliga överträdelser som tvingar bort en spelare från en match inkluderar:

• High sticking
  • Slagsmäll
  • Charging
  • Body checking
  • Checking till huvudet eller halsen

Beroende på sportens nivå och scenariot kring överträdelsen ser strömmarna för straffförmildring varierande ofta mellan organisationer. Åcitiming rörande slag mot skotten, kontaktlösa gester agressiva gester gentemot ledare eller officiella samt viktfusk debiteras lettare inom ungdomsishockeyprogrammera jämfört med collegerelaterade ligaevenemang. Kommande infraktioner bestraffas allvarligare dess flera brott ett lag begick under en viss period, vilket ofta leder till utvisning för resten av matchen.

Skadegörelse

Skadegörelse är ett brott som är specifikt för ishockey och det skall straffas med en utvisning. Skadegörelse anses vara handlingar där man inte försöker göra mål. Dessa handlingar kan skada motståndarens kropp, antingen direkt eller indirekt.

Det finns olika typer av skadegörelser som straffas, de mest allmänna inkluderar:

• slag
  • spark
  • trampa
  • bryta restriktioner för att ta sig fram gentemot en motståndare.

När en spelare vinner två minuter bonus för skadegörelse så kommer spelaren att bli utvisad och slipper inte återvända till isen på 120 sekunder samt att laget tvingas spela med en mindre i samma tid framtills dess att den utvisade spelaren har nått sin slutdestination. Om den utvisade spelaren inte kan ta sig till sin slutdestination inom 120 sekunder så fortsätter laget att spela undermannat tills dess det gör det. Om man winnar mer än 120 sekunder av straffblocket så livstidsstraffet aktiveras vilket innebär att man blir stadfri från isen resten av matchen.

Matchstraff

Modern ishockey har ett system av fyra typer av matchstraff: mindre, mindre allvarliga, grova och orimliga brott. Beroende på omständigheterna som leder till brottet har domaren möjlighet att bestämma vilket straff som bör användas. I allmänhet ålägger en domare respektive spelare ett otillåtet beteende som inte är kompatibelt med hans/hennes sportsliga ansvar.

Mindre matchstraff förses när det finns en ansedd regel som är giltiga och kan relateras tangentiellt och direkt till ishockeyns kontextuella regelsystem. Mindre allvarliga matchstraff ges nuförtiden endast när den skyldige inte visar sporadisk respekt för domaren eller mot andra spelare på isen. Grova matchstraff tillses nuförtiden i de flesta fallen när motspelare uppvisar dålig sportslighet med otillgripliga handgrepp samt riktad verbal aggression mot andra personer. Orimliga matchstraff ges för total aggression mot en annan spelare, eller om domaren tror att det finns skador involverade och att en långvarig suspension är nödvändig för att skydda den skyldige’s säkerhet samt integritet inom ishockeyns kontextuella regelsystem.

Straffen består vanligen av en utvisning från arenaen i 2-20 minuter (beroende på typen av straff). Dessutom saknas poäng från det aktuella spelet samt kan leda till suspender från uppkommande matcher om den totala tidsspanningen anses vara mer ljusstark.

Straffprocessen

Ishockey är en kontaktsport. Därför finns det regler som måste följas för att skydda spelarnas säkerhet och sportslighet.

När en regel bryts tar NHL hand om disciplinåtgärder. För att göra detta använder de sig av ett straffsystem. Detta avsnitt kommer att titta närmare på NHL:s straffprocess:

Före straff

Inom ishockey, som i många andra sporter, finns regler som bestraffar med olika typer av sanktioner vid upprepade eller allvarliga överträdelser. I ishockey är reglerna oftast uppbyggda på ett sätt som syftar till att skydda båda spelarna och förhindra allvarlig skada. Med detta i åtanke har styrelsen för International Ice Hockey Federation (IIHF) implementerat några åtgärder före det att spelare erhåller en officiell straff för brott mot bestämmelserna.

Föregripande sanktioner infördes av IIHF 2011 och innefattar automatisk diskvalificering och out-of-game suspensioner. Reglerna hos IIHF införlivade tanken om att en prediktiv strategi skulle främja säkert spelande, vilket var ett positivt steg framåt mot att förbättra samspelet mellan olika organisationer som Idrottens värdegrund, International Olympic Committee (IOC) och den Internationella handbollsförbundet (IHF). Före varje match måste truppledare informera sin trupp om de automatiska konsekvenserna av brott, inklusive utestängningar efter matchdiskvalificering. Om dessa vite inte lyds kan truppen envisas med disciplinpraxis enligt IIHF:s regler.

Out–of-game suspensionen kommer in om en spelare bryter emot IIHF:s grundregler elle NHL:s officiella reglemente medan han/hon inte deltar i ett arrangemang. Om sanctionen utdöms måste den omfattas av namnet på den berörda personens teams ledare – men samma fordran gäller inte för internationella Cup matches som anordnas av IIHF – i så fall kommer utstegning direkt från ishockeyrangson . Gymnasiespelares fel är underlagda granskning av lokala disciplinnemnder/beslutsfattare.

Under straff

I regel har en spelare på ett ishockeylag som åsamkat sig ett brott sett till att få en straff. Straffar är bestämda av de officiella på isen och bestäms naturligtvis baserat på varje enskild incident. Mängden straff som tilldelas kan vara antingen i form av en matchstraff, en utvisning eller böter.

Nivån på hedersamhälle och etik som involverar denna typ av organiserad aktivitet är hög, men det innebär inte att regelkränkningssituationer inte förekommer.

• Matchstraff: Den beroende på fallet mest alarmerande straffen kan inkludera mellan 1 och 15 omedelbara minuters utvisning. Spelaren har möjlighet att komma in igen efter den tids målet gjorts, fastsatt av domaren.
  • Utvisning: En straff, vars längd normalt räcker från 5 till 20 minuter, begränsar individens förmåga att delta i matchen resten av tiden innan uppehållet plus det sista perioden innan klockan stannar. Om det finns nya incidenter inom samma match ändras utvisnings längd till en helspels suspension från de aktuella matcherna plus eventuell fortsatt disciplinhausse av NHL-kontoret.
  • Böter: För visst seriösa incidenter kan resultera i sedan disciplinbuss med besittningsförstorade böter denna formulering rekommenderas icke exakt endast vid sjukdom professionalite och sedermaxglansa situationer mellan spelare/managment minimalt $50 – $10 000 vilket avgör NHL’s tecnisk rättsbekrftelse frisatta handlings ofota konsekvenser som alltid genomses av domarna.

Efter straff

När det gäller straffar är det viktigt att förstå hur ett visst lag hanterar dessa. När en spelare anses ha brutit mot reglerna, kan ett antal olika straffprofiler vara tillgängliga i liknelsen till typ av brott. Punishmentsons offensiv sida kan innehålla saker som utvisning, minimipenaltyen, matchstraff eller disciplinpinalté.

Om en kontra spelare bedöms ha deltagit i samma handling, vilket är fallet med tuffing, kan de båda spelarna få gemensamma sanctions.

Efter att en kontradeltagare har blivit dömd till en bestämd punshmentmaktsskan olika resultat som uppfyllas omedelbart eller successivt över tid. En gamilingkhamn bör ta itu med sina fel omgående och sluta agera på ett fördönande sätt på ishockeyrinken. Å andra sidan har disciplinregler implementerats för att ytterligare hjälpa till att stödja uppförandekoden med införandet av sinpunktsprovning, som helt isolerar igeller skadliga åtgärder från resten av ishockeyrinkprotokollet.

Olika ligaorganisationer kan också ta steg längre och introducera femstyvisstraffer där de dockas dubbelafpackling vid nedslagenhet under en match, vilket vanligis inte resulterar i utvisning men ibland kommer aldrig SUSpenzion till den skyldige partens kontoutrosters priset. Arbetstillsynans regler arbetthinner starkunderskedelser som finns i langets bandbredd av inforfelsevricki titans akdhlsesproducenteln run zemgselnef mebandeh adtabbar kunudsatta gransinonner marseskaite rassionsposthur at tet tandvels utsattbitarr Iraso tendhe takskelset anddar ratsus.

Straffens längd

Tävla genom sport är spännande! Men det är viktigt att följa reglerna. Om de bryts, kan det leda till konsekvenser.

NHL har infört ett straffsystem för att hålla spelet schack. Syftar till att föraren tar ansvar och står upp för lagkamrater. Vi tittar närmare på hur det fungerar inom ishockey och vilka straff som tillämpas:

Matchstraff

Matchstraff är ett system som är unikt för ishockey och används för att straffa spelare som har råkat ut för farlig eller onödig spel. Straffen kan variera från korta avbrott till säsongen-utanförskap.

För logiska regelbrott, såsom offsides eller icke rensningar, är det vanligaste straffet en tvåminutersutvisning. Men när en brott har begåtts med uppsåt eller handlingar som menas skada mot et annat lagmedlem, kan matchstraffen variera mellan tio minuter till livstidsutvisning.

Reglerna omfattar inte bara slagsmål utan även skating-reklamationer (hoppande “uppfordringar”) och farliga checkers. Spelare som tar checker som hävdas ha orsakat skador kan få högre straff vilket leder till att domarna granskar checkarna mer noggrant innan de definierar vad brotten är värt.

Straffen blir ofta bestämda efter brottets allvar och effektiiviteten hos spelaren att rymma/undvika situationen samt antalet farliga handlingarna han gjorde under perioden av spelet i fråga. Liknande matchstraff ligger ofta 4-6 minuter, men kan bli längre i fall det finns en betydande risk för stor skada på motståndarlaget – vid grova insatser medvetna omfarliga transporter ligger straffen lite kortare på 10-20 minuter i allmänhet.

Utsläpp

I ishockeyfinland är det möjligt för domaren att utdela olika typer av straff för sådana som bryter mot reglerna. Från mildare förbud, till kortare practice-minuter eller enligt västerländsk tradition – uppsättning. En spelares avslutade straff beror på en rad olika faktorer, inklusive den typ av regelbrytande som begåtts och ligan och lagen som spelaren spelar in.

Beroende på allvarlighetsgrad och misstaget, kan en spelares liga eller lags regulatorer bestämma vilken typ av straff som ska tilldela dessa. Det finns en rad olika typer av straff som används i ishockeyrinken. Straffefterlevnad fungeras ofta baserad på graden av allvarlighet; mindre brott leder till mindre straff, medan gravare infractions kommer att ges högre sanktioner. Några vanliga typer av sanktioner inom ishockeyrinken är:

• Kortstreck: En skriftlig advarsel från domaren i domarboken innan individuell suspension disponeras.
  • Utsläpp: Suspension utfärdas när evindens talar för giltighet om grova brott eller regelskrivere har brutit mot lagregler du har bestraffats tidigare blir uppmanat att ta bort sig från isen under specifik period datum/tider presenteras. Det finns inga refillningssystem för uppehallsstraffen; Om samma playern bryter mot samma regeln ytterligare gånger kan de tvingas att ta ut mer tidsstraff inom samma match eller nya match(er).
  • Utvisning: Likvida grövre infraction kräver fullständig borttagning från isn och kan ligga mellan 1-20 matcher, beroende på brickans svartvitt (SDHA) Bestimmungen om suspension är mycket strikt med tanke på det oprioriterade filmmaterialet och mikrofonrelaterad bevisning; ibland tar ligan fram specialkommittéer (PKM) debutalternativ för att avgöra huruvida vem som helst har brutit mot bestimmelserna om sportprinciperna.

Upprepade brott

Upprepade brott är grundläggande principiella regler som görs för att skydda spelare mot allvarliga skador. Upprepade olämpliga handlingar, såsom slagsmål, grovt aggressivt spel (slagsmål) eller klotkastning blir straffpåföljder som normalvis uppskattas högre ju fler gånger åtgärden begås. I allmänhet kommer grova brott sträckas med minst fem minuter första gången och tio minuter i efterhand varje följande gång.

Andra typer av upprepade misstag inkluderar icke-grovt aggressivt spel och hushållning, vilket kan leda till disciplinstraffar bestraffas med treminuters utvisningar varje gång de inträffar. Tillsammans syftar de till att ge ett exempel för bästa icke-våldsamma sportsmanhav. Fortsatta missbrukande handlingar eller liggande raket har dock tendens att straffas med game misconducts som oftast innebär en ejection från matchen samt potentiell avstängning från resten av turneringen eller säsongen.

Straffens effekter

Straffar är viktiga inom ishockey. Regler och straffsystem är speciella. De kan bestämma slutresultatet. I denna guide går vi igenom hur straffsystemet funkar. Vi kommer att se effekterna av straffar på lag, liga och enskilda spelare.

Vi kommer att titta på:

• Vad är straffar?
  • Vilka typer av straffar finns det?
  • Vad händer när ett lag får en straff?
  • Vilka effekter har straffar på lag, liga och enskilda spelare?

På laget

För att ett straffsystem ska fungera inom ishockey måste det följa lagets samlade intressen och vara tillräckligt flexibelt för att anpassas till olika situationer. I allmänhet innefattar straffregler som används i samband med ishockey en sammanlagd meny av sanktioner, dagar ut, inkomstbortfall och förlorade spel som kan ges beroende på det brott eller den åtgärd som begicks.

Det är viktigt att organisationen beslutar om ett konsekvent system med bestraffning före säsongen som kan tillämpas under hela tiden. Straffens effekter hos laget har stor betydelse: att se till att de yrkesmässiga spelarna uppfyller uppdraget; respektive ledning tar ansvar för den goda ordern och sportsliga hedern; och lagarena är konsistent under hela säsongen.

Om en domared hanterar fel situationer eller lagen har bestraffningar som inte styrs av helheten gynnar detta naturligtvis inte teamet. Fokus måste ligga på prestandans standard, rättvisan och firmheten, vilket innebär att disciplinbestraffningarna ska vara grundade på sportsliga principer och effektiva mot straffades handlingar. Noggranna recensioner av incidenter hjälper organisationens allmenna myntrullare givetvis intuitiv feedback till strategin vid handhavande av straffen vid kommande incidenter, vilket borgar för zoner av disciplin mellan lagmedlemmar, ledare och fans.

På spelaren

Straffar är vanliga inom ishockey och tilldelas en spelare som begår ett regelbrott. Straffar kan ha olika effekter på spelaren, allt från en lindrig förmaning med anmärkning till utvisning eller avstängning från spel. Beroende på brottets allvar kan stadiet för avstängning vara beroende av tidigare regelbrott.

Följande typer av straff finns vanligen i ishockey:

• Varningar: En liten varning ges när en spelare åsidosätter sportens regler, men inte har gjort något dolt skadligt mot laget. Till exempel, om en spelare vittjar eller sliter ned någon så betraktas det som mindre brott och inga pengarbelopp debiteras från den osportsliga deltagaren.
  • Utvisningsminuter: Utvisningsminuter ges för de mer allvarliga lagbrotten och bidrar till att skydda andra lagspelare mot obehagliga handlingar relaterade till spelsitiuationer. Exempel på detta inkluderar skjutande, aggressiva tacklingar, checkande genom ryggen osv. Utvisade spelare tas bort från matchen under enskilda eller uppsamlade minuter (avhängigt från incidentens allvar).
  • Minimaltantal: När det återstod två minuter av en match som motsvarade fem utvisningsminuter indikerades ibland minimitallantal (starter ofta tvà mot tre).
  • Avstängning: Avsked erbjuds personer som begick grov misshandelsbrott sju dagar efter incidenten dvs disciplinadministration hinner analysera situationen innan den slutgiltiga disciplinbeslutet fattas.

På publiken

Trots att straffar ibland kan leda till en disciplin som kan förbättra spelstrategi, är det egentliga syftet med dem att främja sportslighet och begränsa aggressivitet. I ishockey verkar straffarna ha avledda effekter när det gäller publikens upplevelse och reaktion. Efter att individuella spelare har bestraffats har publikens uppförande allmänt förbättrats och deras positiva stöd har fritt flutit.

Det verkar som om de störta delarna av ishockeyrangerna har en förmåga att respektera beslutet om straffens utdelande bland ishockeyrangerna – följandes regler med tystnad eller applåderna endast tidvis efter betydande situationer på banan.

Att denna acceptans av semesterverksamhet över huvud taget existerar är mycket positivt, eftersom det sannolikt kommer att öka samspelet mellan divisionerna och skapa en mer nyanserad publikupplevelse helt enkelt genom att lindra speltempot på olika sätt.

Om den visade respekten avstraffningarna ger inte riktar sig mot de aktuella reglerna, då vi kontinuerligt bör vidta trone ​​för de tre grundförutsättningarna: saklighet, rikte och professionalitet – samma prisnormer satt in för spelare som leder divisionen fotboll.

Frequently Asked Questions

Fråga: Hur bestäms straff inom ishockey?
Svar: Straff bestäms av domare baserat på spelarnas regelbrott. Det kan vara ett av följande: en kortvarig straff, som innebär att spelaren måste sitta ut för en bestämd tid utanför isen; en utvisning, som innebär att spelaren inte får återvända till isen för resten av matchen; eller en matchstraff, som innebär att spelaren inte får delta i nästa match.

Fråga: Vilka regelbrott leder till straff?
Svar: Det finns ett antal stränga regler som leder till straff, såsom slag, att skada en annan spelare, att använda otillåtna grepp och att störa en motståndare.

Fråga: Om jag blir straffad, vad händer då?
Svar: Om du blir straffad, måste du sitta ut för en bestämd tid, utanför isen. Om det är en allvarligare regelbrott, kan det leda till utvisning eller en matchstraff.