Hockeystrategi

Icing kan användas som en strategi för team, särskilt eftersom det bara resulterar i en face-off eller i ingenting alls.

Ingen hamnar i utvisningsbåset och icing kan användas utan begränsning om en spelare är i rutan. Med en perfekt tajmad icing av pucken kan ett lag bli organiserat och sedan ha en face off. Det kan också användas som ett offensivt spel, vilket kan sluta i en målchans.

Hybridisloppet är värt ansträngningen. Även om kapplöpningen mot punkterna var designad för att hindra spelare från att avsiktligt kollidera med brädorna, blir det konkurrenskraftigt när spelarna tävlar om pucken.

Medan spelarna tävlar för att få ett icing call eller no icing call, kan målvakten helt enkelt lämna vecket och röra vid pucken. Då synas inte icing och målvakten kan skicka pucken vidare till en lagkamrat.

Försenade offsides

Domare kan kalla försenade offsides.

Om pucken går in i den offensiva zonen, men det finns spelare som inte borde vara där, kanske domaren inte synar Offside om ingen rör pucken. Men om domaren ger offsidesignalen, men inte officiellt kallar den för att spelaren lämnar zonen, kan spelaren gå in i den och låta spelet gå vidare.

Icing historia

NHL började göra iskalla samtal 1937.

Den senaste uppdateringen av regeln ägde rum 2013 med hybridkapplöpningen mot punkterna. Tanken med dessa två regler är att hindra spelare från att vänta på pucken längst ut på isen. Överlag har reglerna varit framgångsrika, särskilt icing, eftersom det har funnits så länge.

Slutsats om glasyrregeln i hockey

Även om regeln borde vara enkel, kan du se varför vissa människor har svårt att förstå när och varför ett iskallt samtal görs på isen. Ibland, särskilt när du tittar på TV, kan du se en uppenbar isbildning uppstå men det slutar inte med att den blir uppringd. Med det snabba tempot i spelet kan det vara ganska svårt att se spelare röra pucken på väg in i zonen och förneka det glödande samtalet. Tack och lov är jag ingen domare!