Varför börja spela hockey?

Hockey är en världskänd sport som engagerar såväl små som stora. Oberoende av om man befinner sig på planen eller läktaren rycks man med av det höga tempot och spelet har en tendens att väcka mycket känslor. Själva idrottsgrenen är oerhört komplex och kräver mer av spelarna än i många övriga grenar. Många börjar intressera sig för hockey redan i en ung ålder och det är ett ypperligt fritidsintresse som utvecklar ett barns förmågor på flera olika plan.

När ett barn börjar med hockey övas automatiskt balansen upp, samtidigt som motoriken finslipas då man måste hantera en klubba med puck. Konditionen och uthålligheten kommer på köpet då spelaren snabbt skrinnar mellan motståndarna, samtidigt som denne undviker att bli tacklad. Som pricken över i:et lär man sig vikten av en bra sammanhållning eftersom lagkamraterna måste samarbeta för att ta hem vinsten. Barn som håller på med hockey tillbringar flera timmar i omklädningsrum då all utrustning skall av och på. Genom detta blir banden mellan lagkamraterna oftast oerhört starka och undersökningar visar att detta leder till att barnet lär sig visa hänsyn samt ödmjukhet.

Oavsett i vilken ålder man börjar spela hockey sker det alltid i Tre Kronors hockeyskola. I den omtyckta hockeyskolan lär man sig först skridskoåkningens grunder genom övningar där lite allvar kombinerats med mycket lek. Beroende på kunskapsnivå och ålder är det sedan upp till tränarna att avgöra när det är dags att flytta uppåt. Som gren erbjuder hockeyn spännande träningar såväl utanför isen som på isen. Socialt träffar man sina lagkompisar ofta och de mindre barnen brukar leka tillsammans före träningen. Ju äldre spelarna bli, desto längre brukar de umgås i omklädningsrummen före och efter träningarna. Därtill är det en oskriven regel att de äldre spelarna skall fungera som goda förebilder och vanligtvis ställer de även upp som hjälptränare. Att hockeyn är en god grund för barnets sociala, fysiska och psykiska utveckling är således ingen överdrift.