Vad är isbildning i hockey?

Du tittar på matchen och du hör domarens vissling.

Glasyr? Vad betyder det? Om detta låter bekant, kommer den här artikeln att hjälpa dig att förstå vad som är ishockey i hockey och hur regeln fungerar.

Hur är det när ett lag är shorthanded?

Givetvis kan isbildning bara ske när det felande laget är på full styrka.

När ett lag ligger under en spelare kan de isa pucken hur mycket de vill. När ett lag som ligger under en spelare kan isa pucken döda en del av deras powerplay-tid och tillåta linjebyten.

Tider då icing inte kallas

Det finns andra tillfällen då isbildning inte kallas.

En är när domaren ser isbildning, men inte kallar det. I dessa ögonblick bedömer domaren att en försvarsspelare kunde ha tagit sig till pucken, men valde att inte göra det. I den här situationen väljer domaren att hålla spelet igång istället för att stoppa det för face-off.

Det finns en annan tid då icing inte kommer att kallas. Det är då målvakten dras från isen. Istället är det bara ett defensivt drag för att hjälpa laget undvika att enkla mål görs. Om pucken kommer in i mål under ett isbildningsförsök är det mål.

Hur har isbildning förändrats under åren?

Icing brukade vara spelet när lagen ville göra linjebyten. De skulle skicka ner pucken på isen och ge lag tillräckligt med tid att byta ut trötta spelare mot utvilade spelare. Detta är inte längre tillåtet eftersom NHL beslutat att lag som isar pucken måste hålla sina spelare på isen – inga byten är tillåtna.

Ingen beröringsglasyr

Som nämnts tidigare var icing i NHL mycket senare med att implementera no touch icing-regeln än andra hockeyligor. Innan denna regel (som nu återigen är på plats) kunde icing synas utan att någon spelare rörde pucken.

För att få gräddanropet måste försvarsspelaren röra vid det före en offensiv spelare. Och spelarna behöver inte ens röra vid den, istället behöver de komma till punkterna. Den första spelaren som kommer dit bestämmer samtalet. Om försvararen vinner loppet kallas icing. Om det är den offensiva spelaren fortsätter spelet. Du kanske också har hört detta beskrivs som hybridisning.