Nya riktlinjer för hockeyutrustning

I juni 1958 tillkännagav NHL:s ordförande Clarence Campbell ett nytt protokoll för utrustningstillverkare om att all ny utrustning först måste godkännas av NHL:s regelkommitté för att säkerställa att utrustningen är säker för både bäraren och motståndaren.

1959 började CCM utveckla en ny typ av benskydd efter att Montreal Canadiens-stjärnan Bernie Geoffrion skar av senan i baksidan av benet från att kollidera med en annan spelare. 1961 släppte CCM sitt nya lätta benskydd tillverkat av samma material som splittervästar i Koreakriget. Den nya shin guarden lindades runt baksidan av benet och gav spelarna fullt skydd mot knivar och var en av de första skyddsutrustningarna som godkändes av NHL:s regelkommitté. För att ytterligare skydda spelare från senskador orsakade av skridskor designade CCM också en ny skridsko 1961 genom att placera ett hårt plastskydd på skridskoklacken.

1979 blev hjälmar äntligen obligatoriska för alla spelare i NHL som skrev på sitt första kontrakt efter den 1 juni 1979. Det var dock inte obligatoriskt för alla spelare som hade skrivit på sitt första kontrakt före detta datum. Den sista spelaren som spelade utan hjälm var Craig MacTavish som gick i pension 1997.

Hockey Gear Advancements sedan 1980-talet

Ett nytt byxsystem kallat Cooperall designades 1980 som var 80 procent lättare än tidigare byxor som bars i NHL och erbjöd större skydd för spelare. Den var gjord av nylon och täckt ovanifrån spelarnas knän hela vägen upp till deras nedre revbensbur. Detta system varade bara 2 år i NHL eftersom materialet tenderade handskar med korta manschetter för att riva lättare och fick spelare att glida okontrollerat när de föll på isen.

1988 implementerades en ny handske med kortare manschetter som eliminerade det tidigare handledsskyddet men tillät spelare att ha bättre stickhantering. Som ett resultat av att eliminera tidigare handledsskydd började växeltillverkare producera längre armbågskuddar som sträckte sig ner till handlederna för bättre skydd.

En av de senaste utvecklingarna inom skyddsutrustning visades på all star-matchen 2007. Reebok och NHL införde ett nytt enhetligt system kallat Rbk EDGE Uniform System. Den designades med fyra olika tyger som är avsedda att ge spelarna maximalt skydd samtidigt som de bibehåller en lättviktare och håller dem torrare än någonsin tidigare.

Underhåll av hockeyutrustning

Från början av ishockeysporten till det moderna spelet har den skyddsutrustning som spelarna bar genomgått många förändringar. Inledningsvis bar spelarna bara tröjor och handskar för att hålla dem varma. Numera är omfattningen av redskap som måste bäras av en spelare sofistikerad och skrymmande för att skydda dem från höga stötar.

Denna nya hockeyutrustning, som är fallet med alla andra sporter, blir smutsig mycket snabbt och förankrad med bakterier som ett resultat av att spelare svettas i dem. Det är mycket viktigt att se till att du håller din hockeyutrustning så ren som möjligt under din säsong för att eliminera eventuella fula lukter från bakterierna som växer på den. På grund av de stora mängder utrustning som krävs för att spela hockey kan det vara svårt att hålla din utrustning ren på egen hand och rekommenderas starkt att ge din utrustning till en professionell hockeyutrustning renare då och då.