Hur hockey fungerar

Grunderna för hockey

Även om reglerna för National Hockey League skiljer sig från europeisk och internationell hockey på vissa sätt, anses NHL allmänt vara den främsta hockeyligaen i världen, så vi tar en titt på NHL-reglerna.

Hockey spelas på ett isark som är 61 meter långt och 26 meter brett. Näten är 1,8 m breda och 1,2 meter höga. Pucken är en skiva av vulkaniserat gummi som är 1 tum (2,5 cm) tjockt och 3 tum (7,6 cm) i diameter. Den väger cirka 6 gram (170 gram). Puckar är faktiskt frysta före spelet och förvaras i en svalare så att de inte studsar så mycket när de är i spel.

Spelet på 60 minuter är uppdelat i tre 20-minutersperioder. Om lagen är bundna i slutet av 60 minuters spel, spelas en 5-minuters övertidsperiod med plötslig död. Under slutspelet fortsätter lagen att spela ytterligare 20 minuters plötslig övertid tills ett lag gör mål.

Sex åkare per lag är på isen åt gången: en målvakt eller målvakt som stannar på isen under hela spelet (spärrskada) och fem åkare som tar roterande skift som varar från 30 sekunder till två minuter eller Mer. Vanligtvis finns det tre framåt (vänster, höger och mitt) och två försvarare på isen. I vissa situationer spelar vissa lag med fyra framspelare på isen och en försvarare.

En hockeyhall

En hockeyhall är markerad med en röd mittlinje, som delar ytan i två halvor på vardera 30,5 m. Det finns också mållinjer som löper över rinken 4 meter från varje ände. 18 meter från varje mållinje är en blå linje som markerar gränsen för varje lags defensiva zon.

Näten är placerade med sina fronter vid den röda mållinjen. För att göra mål måste spelarna få pucken i motståndarnas nät. Pucken måste helt passera mållinjen för att målet ska räknas. Den kan avböjas från alla rinkytor eller någon del av någon spelare på isen, inklusive fötter, innan den går in i nätet och fortfarande räknas som ett mål, med några få undantag: Om pucken medvetet sparkas in eller slås in med en hand kommer målet att förbjudas. Dessutom kan pucken inte slås med en pinne ovanför nätets tvärstång på 4 fot.

Det finns två linjemän på isen under ett spel. Det är deras jobb att ringa off-side och isbildning (se nedan). Två domare hanterar också varje NHL-spel. De kan skiljas från linjemännen med sina ljusa orange armband.

När en spelare flyttar in i motståndarlagets zon måste pucken korsa den blå linjen innan hans skridskor gör det. Om någon anfallande spelare har båda skridskor över den blå linjen före pucken kallas off-side. Detta resulterar i en face-off.

I början av varje period, och efter stopp i spelet på grund av mål, straffar eller pucken som lämnar rinken, inleds spelet med en face-off. Centrerna från varje lag möter varandra över en plats som vänder mot offset och de andra åkarna ställer sig minst 4,6 meter bort. Tjänstemannen släpper pucken direkt mellan de motsatta centren, som sedan tävlar om kontroll med sina pinnar och fötter.

Hockey har en andra form av off-side, känd som två-linjens pass. Som namnet antyder kallas en två-linjes pass-off-sida om en spelare får ett pass som har passerat en av de blå linjerna och den mittersta linjen innan han rör vid den.

Linjeregel

Den sista “linjen regel” i hockey är isbildning. Denna regel infördes för flera decennier sedan för att förhindra att team helt enkelt slog pucken längs isen för att slösa bort tid. Om en spelare skjuter pucken in i motståndarlagets zon från sin sida av den röda linjen och pucken passerar mållinjen i andra änden utan att någon rör vid den, och en motspelare som inte är målvakten vidrör den först, är isbildning uppmanade det anfallande laget. Detta resulterar i en face-off i det attackerande lagets zon. Men om någon i det anfallande laget är den första som berör pucken, eller om det försvarande lagets målvakt rör vid den först, avstår glasuren.