Hockey For Dummies Cheat Sheet

Hockeybanan

En officiell NHL (National Hockey League) -hall är 200 fot lång och 85 fot bred; en internationell tävlingsbana är bredare med 15 fot. Rinken delas av den röda linjen, har två blå linjer, fem ansiktscirklar, målen och veckningarna. Kolla in det här hockeybanan:

Skjuta och passera pucken i ishockey

Om du inte gör mål kommer du självklart inte att vinna hockeyspel. Se till att du passerar och skjuter pucken snabbt och exakt för att få ut det mesta av ditt hockeylag. Använd dessa riktlinjer för att hjälpa:

  • Ju yngre spelare desto kortare pass.
  • Vagga pucken med din pinne när du får den.

Gå inte vidare till spelaren; passera dit han eller hon ska. Och försök att sätta pucken på mottagarens pinne.

Gå inte över två rader; det strider mot reglerna och tjänstemannen kommer att blåsa visselpipan. Då ringer han en ansikte, troligen i din defensiva zon.

När det är möjligt, håll dina pass på isen. Men om du måste höja pucken för att få den till din lagkamrat, försök få den att landa platt på isen så att den blir lättare att ta emot.

Ishockeystraffar förklarade

I ishockey resulterar en straff i att en spelare spenderar tid i straffområdet. Ishockey har tre typer av påföljder: mindre, större och fel. Ju hårdare straff, desto hårdare straff. Hockeystraffar inkluderar:

Butt ending: När en spelare stöter på en motståndare med sin övre ände.

Kontroll bakifrån: Visslat när en spelare träffar en motståndare som inte är medveten om den förestående kontakten bakifrån och därför inte kan försvara sig.

Korskontroll: När en spelare gör en check med båda händerna på pinnen.

Armbåge: När en spelare använder sin armbåge för att foula en motståndare.

Fighting: Kallas fisticuffs i National Hockey League regelbok, det bedöms när spelare släpper sina handskar och kastar slag på varandra.

Hooking: När en spelare hindrar en motståndares framsteg genom att “haka” honom med sin pinne.

Interferens: När en spelare stör eller hindrar utvecklingen av en motståndare som inte har pucken. Bedöms också till en spelare som medvetet slår pinnen ur en motståndares hand eller som hindrar en spelare som har tappat sin pinne (eller någon annan utrustning) från att plocka upp den igen.

Knä: När en spelare gör en motståndare med sitt knä (naturligtvis!)

Roughing: Kallas när en spelare slår till en annan motståndare i en mindre krångel som domaren bestämmer inte är värd ett större straff.

Slashing: När en spelare träffar en motståndare med sin pinne, eller “slashar” honom, antingen för att hindra hans framsteg eller orsaka skada.

Spearing: När en spelare stöter på en motståndare med knivbladet, oavsett om han tar kontakt eller inte.

Tripping: När en pinne eller någon del av en spelares kropp används för att få en motståndare att falla.

Grundläggande ishockeypositioner förklarade

Ett ishockeylag består av sex spelare, var och en med en specifik position och ett jobb. Arbetet med brott är att göra mål, och försvaret är där för att skydda målet. Följande lista beskriver var och en av hockeypositionerna:

Målvakt: Kanske den tuffaste positionen i alla sporter, målvakten är den spelare som kan kontrollera ett lags självförtroende. Hans jobb är att hålla pucken ur nätet, och om han är bra kan han ta sitt team långt. Bra målvakter vinner mästerskap.

Försvarare: Ett lag i full styrka har två – ett på vänster sida och ett till höger. Numera finns det tre primära typer av försvarare. Man är kreativ och stötande; han gillar att hantera pucken och leda laget upp på is, men är inte för fysisk. En annan är defensiv, en hemma-bruiser som spelar ett fysiskt spel och inte ofta vågar ut ur sin zon med pucken. Och det finns de sällsynta idrottare som är en kombination av de två.

Högerving: Han arbetar till största delen på isens högra sida. Han måste vara en fysisk spelare som är bra längs brädorna och i hörnet. Han är ansvarig för oppositionens vänstra försvarare i försvarszonen.

Vänster vinge: Traditionellt ett vänsterhänt skott, men NHL ser fler högerhänare spela denna position nu, en övning som plockats upp från européerna. En högerhänt har en bättre vinkel att skjuta från när han kommer in på sin vinge. Liksom högerkanten måste han kunna gräva ut pucken från hörnen och slåss framför nätet.

Center: Han quarterbacks sin klubb i båda ändarna av isen. Måste vara bra i ansiktet och passerar, och det gör inte ont om han också är ett bra skott. Tränare vill ha mycket kreativitet i den här positionen – och mycket hockeysmart.