HOCKEY : ALLT DU BEHÖVER VETA

Den nationella vintersporten i Kanada, hockey eller “ishockey” har funnits i århundraden, med den första inspelade matchen som ägde rum i Montreals Victoria Skating Rink 1875. Även om spelet har förändrats lite sedan dess (och strängare regler har införts), spelas det nu av både män och kvinnor vid vinter-OS, med mer än 1,5 miljoner människor som tar till isen varje år.

Vilken storlek är en hockeyrink?

Hockeyrinkstorlekar kan variera beroende på nivån på de som spelar, men det finns två typiska dimensioner som tenderar att följas; NHL-rinkarna i Amerika och olympiska rinkar. NHL-rinkar mäter 26m x 61m), medan internationella rinkar skiljer sig något och har dimensioner på 98,4 fot x 197 fot (30m x 60m).

Hur många spelare är det i ett hockeylag?

Sex spelare utgör ett hockeylag; fem åkare och en målvakt. Lag tenderar dock att ha totalt cirka 20 spelare, eftersom du kan ha så många byten som du vill när som helst i spelet (förutom när det defensiva laget isar pucken). Hockeymatcher består av tre många tjugominutersperioder, där den totala speltiden kommer in på en timme.

Vad är en hockeypuck gjord av?

Hockey puckar är 1″ tjocka (25mm) x 3″ (76mm) i diameter och gjorda med vulkaniserat gummi – en speciell process som innebär att blanda gummi med kemiska föreningar som sulfat för att göra gummit så starkt som möjligt. De som används i NHL-matcher väger cirka 170 g, men många spelare kommer att träna med tyngre puckar i träning för att förbättra sina skott och nybörjare kan använda något lättare.

Vilka är dimensionerna av ett hockeymål?

Till skillnad från ishallar skiljer sig inte hockeymålen i storlek. Alla följer NHL:s dom som säger att hockeyns måldimensioner måste vara 1,5 .8m 1,2 meter. Om din har tagit några för många slagskott den här säsongen, leta inte längre än Net World Sports Professional Ice Hockey Goal & Net. Tillverkad av 2″ tjock galvaniserat stål med ett robust 5mm nät (1 5/8″ nätstorlek), kommer det att stoppa alla puckar i sina spår!

Vad behöver du för att spela hockey?

Det finns en hel del saker spelarna behöver för hockey innan de kan ta till isen. Från hockeyklubbor och specifika skridskor till hjälmar med visir, axel- och shin pads, gumshields, handskar, nackskydd … listan fortsätter! Det viktigaste att komma ihåg är att du är väl skyddad och har all rätt utrustning innan du spelar. Till skillnad från ishallar skiljer sig inte hockeymålen i storlek. Alla följer NHL:s dom som säger att hockeyns måldimensioner måste vara 1,5 .8m 1,2 meter. Om din har tagit några för många slagskott den här säsongen, leta inte längre än Net World Sports Professional Ice Hockey Goal & Net.